Животни

Съновник за Животни ᐉ Какво означава да сънувам Животно ≫ Тълкуване

Защо сънуваме животните?
Ако сънувате животно на сън може да има своето двузначно значение. Има значение кое животно сте видели. Така, например, ако сънувате лъв, той представлява топлината, блясъка и силата на обедното Слънце, принципът на огъня, великолепието, силата и смелостта, издръжливостта, справедливостта, закона, военната сила. Той е Царя на зверовете.
От друга страна, лъвът символизира жестокост, свирепост, начин на живот на животните. Той е символ на войната и е атрибут на боговете на войната. Олицетворявайки лунния принцип, лъвицата придружава Великата майка или е впрегната в колесницата й. Символизирайки майчинския инстинкт, лъвицата често се изобразява с девствените богини на войната. Богините на Крит, Микена, Фригия, Тракия, Сирия, Ликия и Спарта имаха лъв на емблемата си. Тя се появява в образите до крилатите Артемида, Кибела, Фортуна и Горгоните, а в Индия и Тибет - като атрибут на Тара и символ на земята и майчинството.
Да видиш кожата на лъв - предвещава богатство и щастие. Виждайки себе си как яздите лъв означава, че проявявате смелост и постоянство в преодоляването на трудностите. Да видите, че защитавате децата си от лъва с остър нож, означава, че враговете, заплашващи ви, ще успеят, ако се поддадете на техните трикове и избегнете бизнес задълженията за миг. Сами виждате, че тълкуванията на само едно от животните в цялата палитра е така многообразно, че би следвало да проверите тълкуванието, според типа животно.