Кои сънища не трябва да бъдат разказани и защо

Всички хора сънуват, но не всеки е готов да сподели нощните си видения с останалите. Трябва ли, да говоря за съдържанието на сънищата си или е по-добре да ги оставя само за себе си?

Има много вярвания по тази тема!

Някои твърдят, че ако разкажете лош сън, той ще се сбъдне. Други, точно обратното, казват, че ако разкажете добър сън, със сигурност няма да се сбъдне. Всъщност, съществуват няколко обяснения защо не трябва да разказвате сънища на всички.

Учените смятат, че човек има нужда от съня, за да обработва натрупаната, през деня информация. Какъвто и да е сюжетът на съня, той е отражение на нашите мисли, чувства, опити да намерим решения във важни за нас ситуации. Ето защо от гледна точка на психологията, не си струва да разказвате сюжетите на съня си на непознати хора.
Факт е, че, научил съдържанието на съня, човек може да направи определени изводи!
Може да узнае за това, което тревожи човека в реалния живот, какво е положението, с какво се занимава и пр. Като идентифицира, вашите болезнени точки по този начин, може да ги използвате в ущърб на вас.
Разбира се, не всеки сън може да ви предаде, но трябва да внимавате. Тълкувателите на сънищата възприематразличен поглед, върху този проблем. Те смятат, че не трябва да казвате сънища, предупреждения от сънища, които са свързани с личния ви живот.

Факт е, че ако сте разказали сюжета на съня си, сънят спира да работи!
Ако сънят е бил предупреждение за нещо, може да нямате време да го използвате. Предупреждението от разказания сън ще загуби силата си и събитията няма да вървят, както сте очаквали. Има голяма вероятност да не може да поправите нищо.

Съдържанието на романтичните сънища не трябва да се споделя!
Завистта на хората, че всичко е наред в личния ви живот, може да повлияе негативно на реалните събития. От гледна точка на различни езотерици, сънуващият е на пътешествие. Така неговата човешката душа попада в астралния свят.
Ако разказвате на другите хора, нощните си видения, им предоставяте достъп до финото ви тяло!
Хората, които практикуват работа с енергии, смятат, че може да се нахлуете в енергийното пространство на друг човек и да му се навреди. И все пак, да разкажеш ли съня си или да замълчиш, зависи от теб самия!