Какви послания носят сънищата към нас

За повечето хора сънищата изглеждат нещо загадъчно и неразбираемо, но за тях е важно да разберат, какво всъщност искат да кажат.

В древни времена, тълкуването на сънищата се правело от хора, които е трябвало да имат специални тайни познания. В съвременния свят е общоприето, че сънят е набор от индивидуални символи, които самият сънуващ, може да дешифрира правилно. Във всеки случай, ако искате да извлечете полезна информация от съня, анализирайте какъв е проблемът в сънят, който привлича вниманието ви и какви решения предлага.

1. Желанието за промяна в съня се отразява под формата на преместване, пътуване, смяна на работа и т.н. Изглежда ще искаме да променим нещо, но по някаква причина стоим неподвижно. Сънят може да показва посоката на движение или да подчертае причината за забавянето.
2. Сънищата често са проекция на реални отношения, в които нещо се объркало. Може да сънуваме например, че някой приятел изневерява или любим човек изневерява. В действителност потискаме, тези неясни усещания, но подсъзнателно чувстваме неискреност или измама. Така един сън дава възможност да се разгледа по-отблизо ситуацията, да се разбере, какво се случва и да се събуди, за да преразгледа отношенията с човек.
3. Сънищата за болести и кошмари са отражение на вътрешните проблеми. Психолозите смятат, че в съня се осъществява връзка, между тялото и психиката. С помощта на различни символи и знаци тялото се опитва да привлече вниманието на човек към едно или друго психическо или физическо разстройство отвътре.
4. Сънят помага да изпитаме загуба, като поемаме някои от емоционалните преживявания. В такива сънища хората могат да общуват със заминали близки, да подреждат нещата, да пренаписват трудни ситуации - всичко това помага за по-бързото зарастване на духовните рани и запълва получената празнота вътре.
5. Подсъзнателните желания, които се страхуваме да реализираме в реалността, се отразяват в сънищата, където правим нещо, което е напълно необичайно или забранено за нас. По този начин, става възможно да се реализира желаното и дори да се „изгуби“ неговото въплъщение. Това става, за да се разбере, дали си струва да приложим нещо подобно в действителност.
6. Творческата реализация, чрез сънуване е възможна не само, сред велики учени, като Менделеев или Нютон. В съня, ние осъществяваме контакт с нашето несъзнавано, усъвършенстваме идеята и често получаваме импулс да преведем идеите си в реалност. Бъдете по-внимателни към сънищата. Те се опитват да ви помогнат!