Най-често срещаните сънища и какво означават те

Според проведени проучвания се оказва, че всеки човек има около 5 епизода на нощните сънища, които продължават 15-40 минути. Експертите казват, че сънят ни всъщност, отразява модели на човешко поведение. Той ни помагат да разберем кои сме, както и нашите нужди и вярвания.
Сънищата в нашето подсъзнание, винаги са метафорични, затова опитайте да узнаете, какво целят да ви кажат.
1. Ако сънувате, че зъбите ви падат
Виждате, зъбите си - те се ронят или изпадат един по един, или са засегнати от кариес. Такива сънища показват, че сте много притиснати или несигурни. Тревожите се за външния си вид и мислите как другите ви възприемат. Това може да е свързано и с проблеми в общуването, когато ви е трудно да общувате или изразявате себе си. Имате чувство на уязвимост или безсилие. Имате постоянни колебания в способностите си.
Решението: Анализирайте проблемите си; помислете какво ви притеснява и се опитайте да изградите самоувереност.
2. Изложени сте на тормоз
Когато бягате от някого, това може да означава, че се опитвате да се скриете от страховете и вътрешната си тревожност. Такъв сън показва, как реагирате на натиск или да се справяте с ежедневните проблеми. Може да се повтаря, докато не спрете да бягате от проблеми в реалния живот.
Решението: Идентифицирайте проблема и ги разрешете. Не се страхувайте да им устоите. Ще се изненадате, как всичко ще се промени, когато опитате да се справите с проблема, а не да бягате.
3. Не може да намерите тоалетната
Този сън означава, че ви е трудно да изразявате нуждите си. Нямате време да решавате личните си проблеми, защото вместо това мислите за други хора.
Решение: Чувствителността и съпричастността към другите хора е добре, но понякога е необходимо да сте малко егоистични и да мислите, преди всичко за себе си.
4. Не сте готови за изпит
Това е сънят на ученици и студенти, които са постоянно в стрес и под напрежение. Това е отражение способността на човек да върши работата си. Може да анализирате критично своите постижения в реалния живот и да не се доверите на определена ситуация.
Решението: Вместо постоянно да критикувате себе си, уверете се, че може да постигнете нещо. Признайте и приемете своите таланти, способности и умения. Вярвайте, че винаги може да направите всичко много по-добре, отколкото очаквате.
5. Сънувате, че летите
Такъв сън се тълкува многостранно. Ако летите с трудност, тогава нещо (някой) ви пречи да продължите напред в живота. Невъзможността за излитане показва, че сте поставили летвата прекалено високо. Способността да летите с лекота означава, че сте успели да се отървете от проблемните ситуации, които са ви дръпнали надолу.
Решението: Може да смятате, че летенето е символ на късмет или свобода, но това невинаги е така. Това също може да означава, че сте взели много трудно решение или сте поели голяма отговорност.
6. Падане
Когато падате със страх насън, това означава, че изпитвате чувство на несигурност и безпокойство. Може би, не сте постигнали това, на което разчитате. Ако паднете спокойно и свободно, значи, че не се страхувате от промяна.
Решението: Доверете се на себе си и на другите. Нека всички събития поемат по своя път. Спрете да се страхувате да не загубите контрол. Не се вкопчвайте твърде много в ситуациите.
7. Не контролирате автомобил
Автомобилът насън - това е вашата посока на движение. Ако седите сами в кола и не я контролирате, трябва да анализирате къде се движите в реалния живот. Може би, трябва да преразгледате своите цели и приоритети.
Решението: Отпуснете се и оставете интуицията си да ви води или да вземе решение. Не се опитвайте да контролирате твърде силно ситуацията.
8. Влизате в празна стая
Този образ означава възможности и нов мироглед, които сте открили в себе си. Ако това е бяла стая, значи сте готови за ново начало в живота си. Стаите в къщата символизират различните страни на вашата личност.
Решение: Колкото по-активно откривате талантите си, толкова повече врати ще отворите за нови възможности. Никога няма да разберете, на какво сте способни, докато не се осмелите да опитате.
9. Закъснявате
Закъснението показва тревожността ви за собствения ви избор в живота, както и самосъмнението. Това, може още да е знак, че чувствате остра липса на време за своите действия.
Решението: Поемете дълбоко въздух и внимателно обмислете решението, избройте плюсовете и минусите и ги претеглете. Не забравяйте, че никога не е късно да се осмелите с това, което винаги сте искали да направите.