Мистерии в съня: тълкувания на най-често срещаните сънища

Човешките сънища са много разнообразни. Съществуват, обаче сюжети, които всеки от нас е виждал поне веднъж. В тази статия ще намерите тълкувания на най-често срещаните сънища.

Измяна

Ако насън ви изневеряват, това отразява вашето недоверие или ревност към партньора ви. Може би, дълбоко в себе си усещате охлаждане във връзката или имате причини да се съмнявате във верността на любим човек, но в действителност няма доказателства. Ако се променяте - в действителност искате промени в живота или разнообразие в сексуалните отношения, но по някаква причина се страхувате да осъзнаете това в реалния живот.

Загуба на зъби

Зъбите в съня символизират вашата увереност в реалния живот и отношенията с роднините. Загубата им, означава влошаване на семейните отношения или невъзможността да се справят с някаква житейска ситуация. Ако видите разпадащи се зъби - това може да показва прекомерните усилия, които полагате, за да преодолеете обстоятелствата или да не кажете твърде много. Денталното лечение насън, означава нужда от външна подкрепа.

Падане

Сънищата за падане са разнообразни: може да паднете в бездна, от стълба или да паднете в дупка. Може да се счупите на земята или да не почувствате удара. Подобен сюжет, винаги е свързан с вашето подсъзнателно усещане, че някаква ситуация се събужда извън контрол или не може да постигнете очакван резултат, защото летвата е твърде висока. Усещането за падане е свързано със страха да не се справите със случващото се и страха от отговорност, да се смесва с липсата на подкрепа. Тялото, чрез съня показва силна преумора, която без почивка може да доведе до здравословни проблеми.

Мъртвите

Мъртвите в сънищата, често са страшни, но рядко всъщност предвещават неприятности. Ако наскоро ви е напуснал любим човек, тогава сънят улеснява преживяването на загубата и сякаш отново дава шанс да видите починалия. Появата на починал родител в съня си заслужава внимание: такива сънища предупреждават за предстоящи събития или показват здравословни проблеми. Покойната баба е предвестник на промяната в реалния живот. Ако покойникът казва нещо насън - слушайте внимателно: това често е улика как да действате в трудна ситуация или предсказване на бъдещи събития.

Катастрофа, загуба на контрол

Сънищата за неконтролирана кола или инцидент често се виждат, дори от тези, които не шофират. Подобни истории показват вашето подсъзнателно усещане, че в действителност нещо се е объркало. Често това се дължи на невъзможността да се повлияе на някои обстоятелства или сънят предупреждава, че в живота се движите в грешна посока. Ако не си възвърнете контрола над ситуацията, нещата могат да свършат зле.

Бягство от преследване

Независимо от преследвача, сюжетът означава, че в действителност имате проблем, от който се опитвате да „избягате“ или които се страхувате да решите. Сънят може да се повтаря, докато не решите да излезете от зоната на комфорт и да се сблъскате с реалната ситуация.

Да летите

Летенето на сън за възрастен означава духовно развитие и показване на подсъзнателно желание за свобода в действителност. Често сънят показва желание в действителност да се отървете от някои задължения или ограничения. Ако често летите в сънищата си, помислете, дали се опитвате да избягате в света на илюзиите и мечтите.

Закъснявате

Сънят свързан с всяко забавяне отразява подсъзнателно усещане за пропуснати възможности в реалността. Усещате, че целта се изплъзва или нямате достатъчно време да я осъществите. Сънят предлага да спрете и да се съсредоточите, върху постигането на конкретен резултат.

Да си гол на многолюдно място

Ако се окажете съблечен насън, сюжетът отразява вашата вътрешна несигурност и уязвимост в реалния живот. Може би се страхувате да разкриете чувствата си или да покажете истинско отношение към някого. Ако видите други голи и се срамувате - това означава, че се притеснявате за нещо в поведението на този човек или се страхувате да научите нещо неприятно за него.

Вземане на изпит

Сънят отразява вашето критично отношение към себе си и подсъзнателния страх да не отговаряте на установените стандарти. Не придавате значение на успехите си, обзети сте от постоянно безпокойство поради факта, че резултатът може да не е перфектен. Това отношение ви кара да пренебрегвате собствените си желания и нужди, за да спечелите одобрението на околните.