Какво означават сънищата

Какво означават сънищата, трябва ли да им се вярва?

Нашите сънища могат да ни кажат повече от всеки гадател, гледач или психологически тест. Всичко това, ако успеете да дешифрирате значението на съня.
Психологията на съня многократно е доказвала, че сънищата имат достъп до нашето несъзнавано подсъзнание. То в повечето други моменти е затворено.
Сънищата се стремят да ни предават психологически послания - за нашето състояние или какво липсва, за възможностите, относно решаване на проблеми, начини за промяна към по-добро.
Сънищата не предричат ​​бъдещето. Пророческите сънища като интуицията, която присъства по време на будност. Сънищата в символична форма означават обстоятелства, отношения и т.н., на които първо трябва да обърнете внимание. И тогава ще знаете, какво да правите.
Най-правилното тълкуване на сънищата може да направите само вие, въз основа на следните няколко съвета.

Тълкуване на сънищата

Сънят не е пасивна почивка на мозъка, а неговата дейност за обработка на информация. По време на сън, преобладаващата стойност е информацията, съхранявана в мозъка. Тя включва паметта на миналото, прогнози и планове за бъдещето, а не този, който идва от органите на сетивата. Ето, защо музиката от съседите, отвъд стената, може да ви пренесе насън в концертна зала.
В сънищата най-често се играят сцени: репресираните дискове са точно това, за което пише Зигмунд Фройд. Изпълнение на желание - насън виждаме онова, което не можем да постигнем в действителност. Така например, жена след развод може да види бившия си мъж насън, както й се извинява и т.н.;

Сънищата са кошмари - възрастни и деца ги виждат!

Всеки човек вижда кошмари насън, когато съзнателно забравя стресови събития, а те се появяват в съня. Тогава се обработят напълно.
Недовършени взаимоотношения - вътрешните конфликти, противоречия, незавършени взаимоотношения с някого обикновено се появяват в съня. Това е естествено, защото в съня мозъкът продължава да решава проблема, пъзелът, с който се е сблъскал. Ако забележите, че имате същият сън, през цялото време или че същият образ много често се появява в сънищата ви, обърнете специално внимание на това.
Повтарящият се сън иска да ви предаде някакъв вид информация и докато не го разберете, ще го сънувате отново и отново. Затова е добре да помните и преди да си легнете, приведете се в състояние на възприемчивост: „Тази нощ искам да си спомня поне един сън.“ След като се събудите, веднага начертайте няколко думи на хартия, без да се мислите за съгласуваността на презентацията. По-късно напишете точно това, за което сте сънували. И така, записвайки съня ще си спомните достатъчно добре и ще разберете, какво означава.

Изберете име на своя сън

Разделете съня на няколко глави или сцени, епизоди. Обърнете внимание на детайлите, които са на заден план. Ако в съня не сте непременно участник в събитията, помнете, че един сън може да е използван от други лица, за да илюстрира вашата позиция и психологическо състояние.
Той не говори за човека, когото виждате, а за вас във връзка с този човек. Така че, можем да кажем, че насън обикновено виждаме само себе си. Финалната сцена на съня често съдържа информация за това, което иска да предаде подсъзнанието.

Притча "Укротяване на призрака"

Една млада жена се разболяла и на прага на смъртта, казала на мъжа си: "О, обичам те много. Не искам да те оставям така. Не смей да се ожениш за друга жена, след моята смърт. Ако направиш това, аз ще се върна при теб като призрак и непрекъснато ще те измъчвам.“
Скоро тя починала. Шест месеца съпругът й изпълнявал последното желание, а след това срещнал друга жена и се влюби в нея. Решили да се оженят. Веднага след годежа, всяка вечер започнал да му се появява призрак, който го упреквал, че не държи на думата си. Призракът бил много умен и знаещ. Той разказал на човека с точност, какво се случва между него и младата му съпруга. Описвал с подробност всеки детайл от връзката и ежедневието им.
Това много притеснило мъжа, че вече не можел да спи спокойно. Някой го посъветва да се обърне към Дзен майстора, който живеел в близкото село. В отчаянието си той решил да потърси там помощ.
"Изглежда, че бившата ви жена е станала призрак и знае всичко, което правите", заключи Учителят. - Каквото и да правиш или казваш, каквото и да дадеш на любимата си, тя знае всичко. Трябва да е много умен призрак. Трябва да й се възхищаваш. Ето моят съвет: Когато жена ти, призракът се появи следващия път, пазари се с нея. Кажи й, че знае толкова много за теб, че няма да можеш да скриеш нищо от нея и че ако отговори правилно на един и единствения въпрос, тогава обещаваш да прекратиш годежа си и да останеш завинаги верен на паметта й.

"Какво да я попитам?" - казал мъжът.

"Вземи пълна шепа соя и я помоли да ти каже точно, колко зърна държиш в ръката си. Ако не може да ти отговори, никога повече няма да те притеснява.“

Вечерта, когато се появил призракът, мъжът поздравил сърдечно и казал, че покойната си съпруга-призрак, че знае всичко.

– „Разбира се“ – отговорила тя. „И знам, че днес беше с Дзен Учителя.“

"Ако знаеш толкова много", поискал мъжът, "тогава ми кажи, колко боб има в тази ръка?". Пред него не се появи нито един призрак, който да отговори на този въпрос.

В заключение:

Пишейки съня, вие осъзнавате и правите асоциации, образи, мисли, появили се у вас във връзка с този сън. Погледнете в две посоки: в личната си сфера - за какви хора и събития от личния ви опит този сън ви напомня; в колективния културен „аспект” - сред познания и асоциации, общи за всички хора и развити цивилизации. Да предположим, че първият елемент от съня е лъв. Какви мисли имате във връзка с този образ? Например, ако думата „лъв“ се свързва с жаждата за сила, тогава „сложете“ вместо думата „лъв“, думата „сила“. След това направете същото с останалите елементи на съня.
Жаргон или постоянни изрази, използвани в езика, също могат да дадат намек за значението на вашия сън. Отново моралът е безразличен и следователно хрянът не е непременно растение насън.
Сън за мечка - може би говори за мед (думата мечка е възникнала от „знае мед“). Въз основа на анализа на сънищата, оценявайки вашето отношение, чувства, видяното в съня, използвайки вашите собствени асоциации и се обръщайки се към тълковник на сънищата, може и сами да дешифрирате съня си. Всичко това ще ви е от полза да разберете какво означават, какво искате, какъв е най-добрият ви залог.